Debat
0   33

Aula, SkoleIntra og SkoleKom

Man bliver så træt når man høre om alle de fortræffeligheder AULA nu kommer med. Hvor blev de af.

Hvis man kigger lidt tilbage og læser grundlaget for oprettelsen af AULA fra 2014. "file:///C:/Users/365/Downloads/141015-Aftaletekst-om-brugerportalinitiativet.pdf" Lever AULA så op til dette?

Der var åbenbart en debat (et eller andet sted) om at ForældreIntra var for kompliceret, der var for mange funktioner og det forvirrede forældrene. Dette startede hele det cirkus vi står i nu.

Nu har vi så fået AULA i stedet for ForældreIntra. Men hvad har vi fået i stedet for PersonaleIntra og ElevIntra?

PersonaleIntra og ElevIntra er blevet erstattet af mange apps og platforme som man ”måske” kan linke til fra AULA via widgets. Meget er flyttet over i Googles portaler eller Microsofts OFFICE 365 miljø.

Artiklen fortsætter under banneret

Men PersonaleIntra var så meget andet. Der var en bunke værktøjer som rigtigt mange bruget i dagligdagen, lærerenes digitale schweitzerkniv. Værktøjer som vi nu ikke længere har adgang til og som ikke er erstattet af noget brugbart. AULA kan jo i den forbindelse kun betegnes som en entandet halvdøv gaffel.

I intra systemet var vores værktøjer samlet på et sted vi havde et overblik over de ting som nævnes i ovenstående aftaletekst. Nu er vi endt med en enormt fragmenteret løsning hvor vi skal klikke fra Herodes til Pilatus for at danne os et overblik over dagen ugen eller måneden, undervisningen, klasselister, elevplaner osv. I intra var der på et skærmbillede plads til rigtig mange informationer på en gang. I AULA er det grafiske layout tydeligt vis rette mod tablets og mobile enheder. Dette kan man bl.a. spotte ved at kigge på koderne bag systemet hvor der er brugt en del arbejde på at tilrette til fx IPads ( apple-touch-icon-precomposed) Dette layout efterlader store tomme områder på skærmen som kunne være brugt til at vise vigtige informationer.

Intra er jo et produkt af mange års udvikling hvor 2 lærere har lavet et system i tæt kontakt med brugerne. Intra er et system med mange knopskud. Dette har måske været grunden til at det for nye brugere har virket lidt uoverskueligt. Men at udskifte Hele Intrasystemet med noget der stort set kun erstatter ForældreIntra, er ikke tilfredsstillende set fra et personale synspunkt.

Stod det til mig skrottede vi AULA og fik rettet Intra til så det kunne dække det man mener der er nødvendigt….

Det er uforståeligt at det ofte bliver noget hø når man prøvet at lave nye systemer til det offentlige. Jeg tror der mangler en dybere forståelse for den kompleksitet der er brug for i vores arbejde. Man har jo set problemer  i de systemer som sygehusene skal bruge, Skats EFI, Politiets POLSAG, de kommunale sundhedssystemer, AMANDA fra Beskæftigelses området. Forsvarets DEMARS og DACCIS…. Enten så er det fordi man ikke får stillet de rigtige kravsspecifikationer eller også vælger man konsekvent de billigste løsninger (Der ofte bliver meget dyre i længden) i stedet for at vælge de rigtige løsninger selv om de på papiret ser ud til at koste mere.

”When will they ever learn”, kunne man få lyst til at synge meget højt…  

Og så vil jeg da lige til sidst nævne SkoleKom som jo lukker og slukker til nytår. Her havde vi vores professionelle mailsystem. Og vores nationale vidensdeling. I beskeden om at skolekom lukker stod der "Desuden vil den kommende Aula-løsning opfylde nogle af de samme formål som SkoleKom" AULA erstatter INTET af det SkoleKom kunne. Det var måske meningen, men det er blevet skåret fra hen ad vejen. Der skulle jo have været et AULA mailsystem, så alle fik en AULA mail. bl.a. derfor lukker SkoleKom. Staten ville ikke hoste to mailsystemer, Nu hoster de INGEN...


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.872 andre er allerede tilmeldt