Debat
0   138

De unge på banen

For mange ugentlige lektioner.

Restskemaer.

Artiklen fortsætter under banneret

Manglende indslusningsordninger.

Manglende personalepolitik.

Manglende ny løn til nylønnere.

(Udfyld selv!)

Med den fokusering, der i den senere tid har været på de unge læreres arbejdsvilkår, er der god grund til som ung lærer at interessere sig for fagforeningsarbejdet.

Og netop i denne tid skulle man måske interessere sig lidt ekstra. I mange kommuner er det i februar og marts måned, der er valg til tillidsposterne på de enkelte skoler.

Vi tror, det er en nødvendighed, at vi får flere unge lærere på banen. De kan være med til at sætte yderligere fokus på problemerne og være medvirkende til, at det ikke bare bliver ved snakken. Der må handling til. Det er vores fremtidige (og det er forhåbentlig mange år endnu!) arbejdsvilkår, det gælder. Vi må søge indflydelse, præge dagsordenen og forbedre lærernes løn- og arbejdsforhold, så vi er med til at stoppe den udvandring fra folkeskolen, som vi ser i øjeblikket blandt nystartede lærere.

Vi vil derfor gerne opfordre unge kolleger til i højere grad at interessere sig for det faglige arbejde og søge udfordringerne inden for organisationen.

Vi vil samtidig opfordre til, at de 'etablerede', fagpolitisk aktive danner netværk for at fremme rekrutteringen. Uddannelsen inden for DLF er naturligvis grundlæggende og vigtig, men det er også vigtigt med et forum, hvor man kan slibe argumenter af og udveksle erfaringer og ideer.

Vi tror, det er vigtigt for alle i foreningen, at den fremstår repræsentativ og afspejler alle generationer inden for lærerjobbet. Vi ønsker ikke fraktioner, men tæt samarbejde, så vi er godt forberedte på kommende generationsskifter og dermed sikrer kontinuiteten inden for vores fælles fagforening.

På UNG-AKA's vegne.

Tina Taarsted

Herlev Lærerforening

Steen Clausen

Gladsaxe Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen