Tysk
0   8

Her får eleverne altid høje tysk-karakterer

Eleverne i Lyngby-Taarbæk har det med at score højt, når de trækker tysk som en del af deres afsluttende eksamener. Folkeskolens tysk- og fransk-netværk giver her et overblik over, hvor eleverne typisk klarer sig godt til prøven.

Vi kender endnu ikke det landsdækkende resultat fra sommerens prøver. Men mens vi venter på svar på, hvordan eleverne har klaret eksamen i år, har folkeskolen.dk/tyskfransk kigget på, hvilke kommuner og skoler der typisk har elever, der scorer højt i tyskprøven.

Tysk er som bekendt et udtræksfag, hvorfor det år for år vil være forskelligt, hvilke skoler der har elever, som skal op til en 9.-klasseprøve i tysk, lige inden de forlader folkeskolen. Eleverne kan trække en skriftlig eller mundtligt prøve i faget.

Folkeskolen.dk har kigget i Undervisningsministeriet data over, hvordan karaktergennemsnit har udviklet sig over den seneste syvårs periode fra 2012 til 2018.

Her viser det sig, at eleverne generelt scorer højest i den skriftlige prøve. Faktisk har det landsdækkende karaktersnit for den skriftlige prøver været højere end den mundtlige prøve i samtlige syv år.

Artiklen fortsætter under banneret

Størst var forskellen ved 2016-prøven. Her var snittet ved den skriftlige prøve 7,7, mens snittet ved den mundtlige prøve var 5,8.

Kigger man på, hvilke kommuner der i den perioden har haft elever, som har scoret gode tysk-karakterer skiller eleverne i Lyngby-Taarbæk sig ud ved at have scoret særligt høje karakterer.

Kommunens elever har således samlet det højeste snit i både den mundtlige og skriftlige prøve over de syv år. 

 

Find din egen kommunes placering ved at indtaste kommunens navn i nedenstående søgefelt

 

Disse skoler har det højeste tysk-snit

Fordelt på regioner har eleverne i region Hovedstaden samlet haft det højeste karaktersnit i den mundtlige prøve, mens eleverne i region Midtjylland tegner sig for det højeste snit i den skriftlige prøve. 

Kigger man på de enkelte skoler, præsterede eleverne på Skåde Skole i Aarhus ved sidste års skriftlige prøve det højeste snit på 9,5, mens eleverne på Præstø Skole nordøst for Vordingborg med 10,0 havde det flotteste snit ved den mundtlige prøve.

 

Var eleverne oppe i tysk på din skole ved prøverne i 2018, kan du finde din skoles placering ved at indtaste skolens navn i nedenstående søgefelt.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
824 andre er allerede tilmeldt