Debat Næstformandsvalg (DLF)
0   363

At arbejde for dem, der åbner verden

På DLF's kongres i sidste uge valgte man Dorte Lange som ny næstformand. Derfor er denne klumme den aftrådte næstformands sidste

Mens dette skrives, er jeg stadig aktiv som næstformand. Men her på DLF's Kongres 2011 blev min afløser valgt. Derfor bliver denne - min sidste - »DLF mener« lidt anderledes end normalt.

Jeg har siddet 24 år i hovedstyrelsen - heraf 12 år som næstformand. Flere har givet udtryk for, at det må være belastende at sidde i så mange år. Det kan jeg heldigvis svare klart nej til. For mig har arbejdet altid været både spændende og berigende. Simpelthen fordi jeg har arbejdet politisk med emner, som i den grad interesserer mig, og fordi der ikke er to dage, som er ens. Og så har jeg haft fornøjelsen af at møde en masse spændende mennesker - ikke alene internt i DLF, men også samarbejdsparter, organisationsfolk og politikere både nationalt og internationalt.

Artiklen fortsætter under banneret

På en så central post handler det selvfølgelig om at øve indflydelse og opnå resultater til gavn for medlemmerne. Jeg er glad for, at det i høj grad er lykkedes - eksempelvis i forhold til overenskomstresultater, skolelovgivning og beskæftigelsesforhold. Og organisatorisk er jeg som formand for Lærernes A-kasse stolt over, at vi fik samlet alle organisationerne fra Lærernes Centralorganisation i a-kassen. Meget afgøres på formelle møder, og andet afhænger af de mange uformelle kontakter.

Men det handler også om løbende at kunne forny sig. Jeg tror ikke, det havde været det samme, hvis Danmarks Lærerforening var en traditionel fagforening, hvor arbejdet alene handlede om medlemmernes løn- og aftalevilkår. For det er i den grad inspirerende at »arbejde for dem, der åbner verden«, som vi så præcist har udtrykt det i a-kassens slogan. Medlemmer, for hvem faglig dygtighed, personlighed og engagement er helt fundamentale forudsætninger for professionsudøvelsen.

Det er egenskaber, som præger arbejdet i DLF. De mange medlemmer, jeg har mødt i mit arbejde, har klare holdninger, og de giver udtryk for dem. Det er inspirerende, og det holder os i gang, så vi aldrig glemmer vores mandat. Det samme kan jeg sige om de mange organisationsvalgte - tillidsrepræsentanter, kredsstyrelser, hovedstyrelse og forretningsudvalg. Og så har vi en fortræffelig formand og et fantastisk dygtigt sekretariat.

Derfor er jeg også helt tryg ved at stoppe nu. Kongressen har med Dorte Lange valgt en dygtig ny næstformand. Og jeg ved, at det arbejde, jeg har taget del i, vil blive videreført. Tak for nu. Held og lykke med arbejdet. Og pas godt på Danmarks Lærerforening. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ