200 dimittender har ryggen mod muren

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til sommer 2012 udløber den toårige dagpengeperiode for dimittenderne, der blev færdige i sommeren 2010, og som endnu ikke er kommet i arbejde.

73 dimittender havde i juni 2011 været ledige i 12 måneder og kan altså, hvis deres arbejdssituation ikke ændrer sig, se frem til at miste dagpengene i 2012. Ud over de 73 har 127 dimittender i juni været ledige i 7-12 måneder.

Lærernes A-kasse kan ikke trække andre grupper ud som dimittenderne, så det er ikke muligt at få at vide, hvor mange alt i alt der kører på deres sidste år med dagpenge.

Lærerfaget er ikke ramt af lige så massiv arbejdsløshed som andre faggrupper, og i Lærernes A-kasse satser de stadig på, at mange af de arbejdsløse får job, før dagpengeperioden udløber:

»Vurderingen er aktuelt for disse ledige, at de fortsat har mulighed for at få et job«, siger vicesekretariatschef i a-kassen, Rune Thorup.

Ud over en nedsættelse af dagpengeperioden fra fire til to år var det en del af tilbagetrækningsreformen at fordoble den tid, man skal være på arbejdsmarkedet, før man igen har ret til dagpenge. Man skal arbejde i alt 1.924 timer svarende til ét helt års fuldtidsarbejde for at være berettiget til dagpenge igen.

Ret til kontanthjælp?

Hvis du ejer mere end 10.000 kroner, kan du ikke få kontanthjælp. Hvis du er gift, er grænsen på 20.000 kroner for jeres fælles formue. Med i formuen regnes værdipapirer, sommerhus, kolonihave og bil. Hvis din ægtefælle tjener mere, end hvad der svarer til dobbelt kontanthjælp om måneden, kan du heller ikke få kontanthjælp.

I stedet er du henvist til først at bruge din formue, for eksempel ved at belåne hus eller bil.