Debat Kronik
0   234

1801 – Slaget på Reden

Den anden dag var 1801 måske rankingnummeret på din skole. Traditionen tro hilses den danske lærerstab velkommen tilbage til skoleåret med et bombardement af mærkværdigheder.

En ubrugelig - måske endog også uduelig - oplistning af skoler, hvor de i et virvar af tilfældigheder kan opleve fald fra bølgetop til bølgedal på to af hinanden følgende år, blev offentliggjort, uden at der kan gives anden begrundelse, end at det var andre børn på skolen, der blev vurderet.

Artiklen fortsætter under banneret

Sammen med klassikeren om, at private skoler er billigere og bedre, lærere skal til at efteruddannes i deres ferier, indførelse af engelsk fra 1. klasse, var det det, der optog landets medier i skolestartsdagene.

Sikken en velkomst! Var der ikke nogen, der havde overvejet at byde os velkommen på en mere engageret måde? Med en værdsættelse af det forrygende arbejde, vi nu efter en velfortjent ferie endnu en gang kaster os ud i.

Herfra skal der i hvert fald lyde et velkommen tilbage og tak for, at I endnu en gang tager del i den vigtigste opgave af alle - undervisning af vore skoleelever.

Det er med bekymring, at vi ser dette skoleår starte. Mange var i det forgangne år gennem smertelige spare- og nedskæringsrunder med forringede undervisningsvilkår og færre stillinger til følge. Alt for mange af vore kollegaer står i øjeblikket uden job, trods det at der mere end nogensinde er brug for dem i skolen.

Vi må alle tage ansvar og sammen sørge for, at det bliver et anliggende for os alle. Arbejdsmiljøet er under pres, og det truer os alle. Vi er afhængige af hinanden, og ved fælles hjælp skal vi om nogen bevare troen på, at det kan lykkes at bringe landet på rette spor.

Vejen frem går gennem en styrket folkeskole. Det må vi alle arbejde på - det forestående valg bliver et vigtigt afsæt, men der er arbejdsopgaver på alle niveauer - også i det kommende år.

Centralt må vi uanset udfaldet af valget vedblive med at præsentere holdbare løsninger og ustandselig sende signalet, at vi er parate til at indgå i reelle og forpligtende partnerskaber. Regeringen skal samarbejde med Danmarks Lærerforening omkring folkeskolen, og uanset hvorledes den økonomiske situation udvikler sig, skal kommunerne og KL samarbejde med os.

Samarbejde med lærerne er forudsætningen for, at undervisningen styrkes. Vi skal have lærernes profession og autonomi styrket. Der skal investeres i folkeskolen.

I 1801 gik store dele af flåden tabt. Det sker ikke igen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ