Ny talentlinje efter skoletid i Fredericia

I et forsøg på at give de bedste elever et ekstra tilbud har de indført en talentlinje efter skoletid i Fredericia. Det er folkeskolens lærere, der skal opfordre eleverne til at søge linjen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rundt om i landet er der forskellige bud på, hvordan de dygtigste elever - de såkaldte talenter - skal udfordres. I Esbjerg har de Da Vinci Linjen, og i Fredericia får de nu Ungdomsakademiet.

Men modsat eksemplet fra Esbjerg kommer talentlinjen i Fredericia ikke til at ligge indenfor den almindelige undervisning. Det kommer til at være i ungdomsskoleregi - efter den almindelige skoledag.

"Alle skal udvikle sig, der hvor de er. Vi har indtil nu fokuseret meget på dem, der har svært ved skolen, og nu skal vi have noget til de dygtige", fortæller skolechef i Fredericia, Claus Bülow til folkeskolen.dk.

Han fortæller, at det også handler om at holde eleverne i folkeskolen og fortsat at kunne udfordre eleverne indenfor enhedsskolen.

Skal bruge fritid

Det bliver elever fra Eritsø Centralskole og den lokale 10. klasseskole, der kommer til at befolke "Ungdomsakademiet".

"Talenteleverne" skal komme fra almindelige klasser på de to skoler, og de bliver indstillet af deres faglærere, som derefter introducerer de udvalgte elever for tilbudene. I det første skoleår vil der blive udbudt tre fag: Anvendt matematik, Fredericias historie og EU. Undervisningen kommer til at forløbe over et halvår, og elevernes skal bruge op til fire timer om ugen på den ekstra undervisning.

"Eleverne skal bruge noget af deres fritid på det, så vi skal finde nogle mennesker med en dyb faglig viden. Det kunne for eksempel være en matematikprofessor, der underviste i matematik", siger Karsten Knudsen. Han er ungdomsskoleleder på Fredericia Ungdomsskole, der kommer til at huse talentlinjen.

Tror du, talentlinjer i ungdomsskoleregi er en god måde at udfordre de særligt dygtige elever?