Debat
0   9

Stem for folkeskolen i dag!

Lyt til eleverne, forældrene, lærerne og forskerne, som i kor råber vagt i gevær! Det er vores fælles ansvar – lad os tage det, når vi i dag grundlovsdag stemmer til folketingsvalget.

Jeg er netop for femte gang ved at sende en afgangsklasse ud i verden. Fantastiske unge mennesker, som er klar til at komme videre ud i livet, men som også er præget af de sidste års skolepolitiske tiltag, og dette er bekymrende. 

Eleverne skal hurtigst muligt gennem uddannelsessystemet og videre på arbejdsmarkedet. Skolen er underlagt en snæver nyttetænkning, der resulterer i en fattig skole, som tjener ingen. Den overdrevne målstyring og det konstante fokus på de individuelle præstationer, test og karakterer har alvorlige konsekvenser for vores unge mennesker. 

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er virkelig på afveje, hvis vi bilder os ind, at vi kan skabe handlekraftige, modige, selvstændige og fagligt stærke elever gennem kontrol, test og vurdering, for det kan vi ikke. Vi har brug for unge mennesker, som kan tage aktiv del i samfundet og finde løsninger i forhold til de udfordringer, vi står overfor, som ved hvem de er, og hvad de er gode til. 

Lyt til eleverne, forældrene, lærerne og forskerne, som i kor råber vagt i gevær! Det er vores fælles ansvar – lad os tage det, når vi i dag grundlovsdag stemmer til folketingsvalget.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ