Anmeldelse Specialundervisning
0   193

Specialpædagogik

Specialpædagogik

Fakta


Titel
Specialpædagogik

Pris
180 kroner

Sider
250 sider

Serie
Teori - Praksis

Type
Bog

Forlag
KvaN

I KvaNs nye lærebog om specialpædagogik bliver det formuleret klart og tydeligt i forordet: Noget er gået galt, når en tredjedel af skolens udgifter går til specialundervisning. Svaret på den udfordring er inklusion og at få skabt plads til det specielle inden for normalundervisningens rammer.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogens artikler er skrevet af lærere, psykologer og forskere, der har erfaringer med specialpædagogik i teori og praksis. Artiklerne er tilsammen tænkt som en bred introduktion til støtte for lærerne i den omfattende opgave, det er at få skabt bæredygtig inklusion i skolen. De er overskueligt delt op i tre kategorier: Specialpædagogikken i et samfunds- og skoleperspektiv, i et relationsperspektiv og i et didaktisk perspektiv.

Indholdet i de overbliksskabende artikler først i bogen er forholdsvis kendt stof og egner sig nok bedst til undervisning i læreruddannelsen som introduktion til specialpædagogikken. De mere praksisnære artikler i bogens sidste tredjedel rammer bredere. Her er artikler skrevet af lærere, der har års erfaring med at inkludere elever med forskellige vanskeligheder, og som udfolder konkrete eksempler fra egen praksis.

De fleste artikler har omfattende litteraturhenvisninger, hvilket gør artikelsamlingen meget velegnet som studiebog. Man kan plukke i artiklerne og selv finde inspiration til videre læsning. Der er mange vitaminer at hente på de 224 sider både for studerende og for lærere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.120 andre er allerede tilmeldt