Anmeldelse

Læsning i fagene

Læsning i fagene

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeriet har udgivet en netpublikation, som har titlen "Læsning i fagene". Publikationen er målrettet faglærere og fagteam på mellemtrinnet og i overbygningen. Her kan faglærerne hente inspiration til og konkrete eksempler på, hvordan man kan arbejde med læsning i sit fag og finde ideer til at hjælpe eleverne til at få stor erfaring med at læse fagtekster og håndtere læseopgaven.

Fakta:

Titel: Læsning i fagene

Forfatter: Lillian Byrialsen

ISBN: 9788760329159

Type: Internet

Forlag: Undervisningsministeriet

I publikationen, som er bygget op af tekst, filmklip og downloads, har forfatterne samlet den nyeste forskningsbaserede viden om faglig læsning. Filmklippene konkretiserer, hvordan man som lærer kan introducere læsestrategier for eleverne i forskellige fag. Det centrale i teksten er før læsning, under læsning og efter læsning. Downloadene er konkrete modeller til undervisningen.

Tekstmængden er ikke større, end at man kan læse hele publikationen igennem og danne sig et overblik, hvilket er med til at gøre den brugervenlig. Samtidig er den let at finde rundt i, for den er helt traditionelt opbygget og på den måde meget genkendelig. Det betyder, at man som læser kan holde fokus på indholdet af publikationen.

Jeg kunne godt tænke mig, at der var mulighed for at finde alle download og filmklip samlet, så man ikke skal sidde og klikke rundt efter dem. Det er kun en lille kritik, for publikationen er kvalificeret gennemarbejdet og yderst brugervenlig. Den kan sagtens være fælles læsestof for årgangsteam og fagteam.