Tusindvis af lærerjobs allerede nedlagt i 2011

Kommunerne har i 2011 skåret massivt på lærerstillingerne "Det får konsekvenser for undervisningen", fortæller DLF, der via en rundspørge har fundet det præcise tal - se antallet her.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1843 lærerstillinger er der blevet skåret i 2011. Det fremgår i en rundspørge om stillingsnedlæggelser, som Danmarks Lærerforening netop offentliggjort. De store nedskæringer vil kunne mærkes på kvaliteten af undervisningen, fortæller næstformand i Danmarks Lærerforening Stig Andersen.

"Dette vil få direkte konsekvenser for undervisningen. Vi ved fra forskningen at lærernes kompetencer er altafgørende for kvaliteten af undervisningen".

Stig Andersen fortæller, at de store besparelser vil kunne ses på klassestørrelse, elevernes timetal og det generelle niveau i skolen.

Besparelser følger besparelser

Det er ikke enestående, at der er blevet nedlagt lærerstillinger - tvært imod.

"Man har ikke haft mulighed for at tilpasse sig den ene sparerunde, før der kommer en ny", siger Stig Andersen, der finder det uholdbart at folkeskolen bliver brugt til at lukke huller i økonomien.

De mange stillingsnedlæggelser gør det svært for nyuddannede lærere at komme ind på arbejdsmarkedet - bland andre er 400 nyudannede fra i sommer stadig uden job.