Elever på den røde løber ved Allingåbroskolens store Oscarfest

'Lommefilm' styrker elevers dansk-kompetencer

Allingåbroskolen på Djursland holdt forleden 'lommefilms-oscar-fest, hvor skolens elever dystede om filmpriser. At arbejde med film har givet eleverne helt særlige faglige kompetencer, siger 9.d's lærer.

Publiceret Senest opdateret
Foto: Allingåbroskolen
Foto: Allingåbroskolen
Foto: Allingåbroskolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Fordelen ved et projekt som det her er, at eleverne ikke bare får en god oplevelse ud af det, men de får også filmmediet helt ind under huden, så de lærer at bruge deres danskfaglige begreber i praksis", forklarer Casper Zolon, der er klasselærer for 9.d på den norddjurske Allingåbroskolen og ansvarlig for det filmprojekt, som eleverne har arbejdet med hele den foregående uge.

Samtlige 239 elever i skolens 7.-, 8.- og 9.-klasser har deltaget i projektet, hvor hver klasse har været delt i to hold, som hver især skulle producere en lille film på deres mobiltelefoner af en varighed på præcis 90 sekunder.

Danskfaget ind under huden

Der har været en række tekniske og fortællingsmæssige krav til de 22 film, der alle har forholdt sig til emnet 'De syv dødssynder'. Derudover har eleverne også skulle fremstille en filmplakat til hver film.

"På den måde har eleverne være tvunget til at bruge danskfaglige analyseredskaber, som symbolik og fortælling, i praksis og således lært at analysere og udvikle deres egne ideer til et storyboard", siger Casper Zolon.

Lommefilm-projektet lever ifølge klasselæreren op til Undervisningsministeriets Fælles mål for danskfaget i folkeskolen, hvor film er en del af pensum.

Målet er nu at afholde et lignende arrangement hver tredje år, så de store elever når at bide skeer med filmgerningen mindst én gang i udskolingen.

"Ud over at de får en række bevidste læringsresultater nu og her, så giver det dem jo også nogle mere vidtgående kompetencer indenfor film på længere sigt, hvis de skal videre på gymnasiet eller lignende", siger Casper Zolon.