Arbejdstid - lokalt
1   30

Gladsaxe: Ingen lærere skal undervise mere end 760 timer

På generalforsamlingen i Gladsaxe Lærerforening har formand Thomas Agerskov netop præsenteret en meget enkel arbejdstidsaftale, som sikrer, at ingen lærere i kommunen skal undervise mere end 760 timer om året.

Aftalen bygger oven på flere års godt samarbejde mellem lærerkreds og kommune.  Thomas Agerskov oplever, at den i høj grad er indgået i enighed, fordi det har været i både kommunens og lærernes interesse med en enkelt og ubureaukratisk aftale, der anerkender, at det er en kollektiv opgave at drive skole, men at den enkelte alligevel har brug for tid til fordybelse. Kredsformanden tror på, at aftalen kan være med til at rekruttere gode lærere til kommunen.

"I indeværende skoleår er der flere, der er nået op over de 800 undervisningstimer om året - det betyder det her en ende på", fremhæver Thomas Agerskov.

Artiklen fortsætter under banneret

Fremover skal lærere maksimalt undervise 760 timer om året og børnehaveklasseledere maksimalt 835 timer. Og al tid sammen med eleverne regnes som undervisning - også tid, hvor man for eksempel sidder sammen med børnene, mens de spiser.

Tid til efteruddannelse

Hidtil har vilkårene været meget forskellige for lærere, der har taget efteruddannelse for eksempel i form af et ekstra linjefag. Det er nu skrevet klart ind i aftalen - man får simpelthen reduceret fire undervisningstimer mindre per ECTS-point i den uddannelse, man tager.

"Det vil for de fleste linjefag svare til, at man får en hel dag helt fri om ugen", forklarer Thomas Agerskov.

Også tillidsrepræsentanternes vilkår er nu aftalebelagte, så alle tillidsrepræsentanter har 120 timers mindre undervisning årligt og undervisningsfri hver onsdag eftermiddag.

Gladsaxes borgmester Trine Græse, Socialdemokratiet, lægger vægt på, at aftalen forenkler og afbureaukratiserer. Der er knyttet en lønaftale til, som er meget enklere at administerere end den hidtidige:

"Nu kan vi holde fokus på læring, læringsfællesskaber, og det tror jeg vil medvirke til at skabe ro om folkeskolen i Gladsaxe til gavn for alle. Der sker jo hele tiden små justeringer, og man bytter lidt indbyrdes, og det kan man gøre, uden at alting skal registreres og tjekkes for, at man ikke skylder nogen noget. Med den nye lønaftale er der med tre tillæg afregnet for stor set alt", forklarer Trine Græse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ