Anmeldelse Børneteater
0   182

Lønlig iblandt os de går

Lønlig iblandt os de går

Fakta


Titel
Lønlig iblandt os de går


Skolematerialet kan downloades på: teaterfantast.dk/mere.html. Spilleperioden er 3. til 19. december tirsdag til fredag klokken 19.00 og lørdag/søndag klokken 16.00. Sted: Basement, Enghavevej 42, 1674 København V. Priser: 110 kroner for voksne og 45 kroner for børn/unge op til 18 år. Billet: Telefon 22 87 67 64 hverdage mellem klokken 12.00 og 14.00. Bemærk: Forestillingen er uegnet for børn under ti - i følge med voksen dog fra syv år

Type
Teater

Forlag
Teater Fantast

Julen er hjerternes fest, hvor vi alle hygger os. Eller gør vi? Det debuterende københavnske Teater Fantast har netop nu premiere på "Lønlig iblandt os de går - en familieforestilling om jul og hjemløshed". Det er et stykke absurd intimteater, der vender op og ned på vores elskede jul, hvor alle replikkerne er udskiftet med brudstykker fra julens sange.

Artiklen fortsætter under banneret

Forestillingen handler om den enfoldige narkoluder, der ved et tilfælde holder jul med den desillusionerede posedame. Det er to kvinder med ar på sjælen og paraderne oppe. Ingen af dem er inviteret indenfor i julevarmen. I stedet er de tvunget til at holde jul sammen i en beskidt baggård på Vesterbro. I skæret fra vinduerne kan vi følge med i familien Danmark, der holder jul med gaveræs, skænderier og forsoning. Det viser sig nemlig hurtigt, at de dramaer, der udspiller sig i familiens skød, ikke ligger så langt fra dramaet i baggården.

Det er et genialt træk at dekonstruere julens sange og lade julens absolutte tabere fremføre dem på en ny og overraskende måde. Pludselig giver sætningen "Jeg så julemanden kysse mor" en helt anden mening, når den kobles med MC Einars "Kontant eller på konto?". Forestillingen vil dog kræve meget af den unge teatergænger, og handlingen kunne klare en opstramning rent dramaturgisk. Men man drages ind i universet, og det medfølgende skolemateriale er omfangsrigt og glimrende. Bliver julen lidt for kvalm, kan det kun anbefales at hive din klasse med ind på Vesterbro til den socialrealistiske udgave af julen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ