Debat

Myter om Abraham, Jakob, Josef, Moses og David

Bøgerne i serien “Myter fra Bibelen” har fokus på myte, mening og fakta.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En myte er i dagligdags tale “noget vås”, noget udokumenteret, men en myte i en religion er en fortælling om gudernes bedrifter. For eksempel en historie om, hvordan guderne skabte verden, eller om hvordan en gud blandede sig i menneskers liv. 

Fakta er i dagligdags tale noget virkeligt, noget man kan stole på. 

Fakta om religioner kan man finde ved at kombinere fagene historie, arkæologi og religionshistorie. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Religionshistorie er ikke en eksakt videnskab som fysik og astronomi. Man argumenterer og gætter så godt man kan, men teorierne kan ikke bekræftes ligesom i fysik.

Bog 1 hedder “Myter om Abraham, Jakob, Josef, Moses og David” og er illustreret af Niels Roland. Den indeholder 10 grusomme, skrækkelige og spændende historier. De 10 historier er blevet fortalt igen og igen - i mere end 2.500 år. 

De fem hovedpersoner har alle fået et helt kapitel. Hvert kapitel begynder med historierne og slutter med oplysninger om hovedpersonen og hans betydning. 

Bogens sidste kapitel handler om religionshistorie og giver også fiduser til, hvordan man kan bruge historierne til fortælling og undervisning. 

Bogen er vedlagt dette indlæg.