Debat
0   5

Myter om Abraham, Jakob, Josef, Moses og David

Bøgerne i serien “Myter fra Bibelen” har fokus på myte, mening og fakta.

En myte er i dagligdags tale “noget vås”, noget udokumenteret, men en myte i en religion er en fortælling om gudernes bedrifter. For eksempel en historie om, hvordan guderne skabte verden, eller om hvordan en gud blandede sig i menneskers liv. 

Fakta er i dagligdags tale noget virkeligt, noget man kan stole på. 

Artiklen fortsætter under banneret

Fakta om religioner kan man finde ved at kombinere fagene historie, arkæologi og religionshistorie. 

Religionshistorie er ikke en eksakt videnskab som fysik og astronomi. Man argumenterer og gætter så godt man kan, men teorierne kan ikke bekræftes ligesom i fysik.

Bog 1 hedder “Myter om Abraham, Jakob, Josef, Moses og David” og er illustreret af Niels Roland. Den indeholder 10 grusomme, skrækkelige og spændende historier. De 10 historier er blevet fortalt igen og igen - i mere end 2.500 år. 

De fem hovedpersoner har alle fået et helt kapitel. Hvert kapitel begynder med historierne og slutter med oplysninger om hovedpersonen og hans betydning. 

Bogens sidste kapitel handler om religionshistorie og giver også fiduser til, hvordan man kan bruge historierne til fortælling og undervisning. 

Bogen er vedlagt dette indlæg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.243 andre er allerede tilmeldt