De tegninger, som nu sættes til salg, viser en flok faglærere, der står og tigger foran skolen, så de får råd til frokosten; en frokost, som ifølge dem selv, skulle være skrevet ind i sidste overenskomst.

Salg af tegning skal redde 40 lærere fra strejkebøder

Lærerne på landets næststørste erhvervsskole, TEC i København, går utraditionelle veje for at skaffe penge til betaling af de dagbøder, som de blev idømt efter en overenskomststridig strejke i november.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne artikel er oprindeligt bragt på avisen.dk og bringes på folkeskolen.dk efter aftale.

I samarbejde med Stilladsarbejdernes Kulturfond har de netop sat 40 tegninger til salg for 1000 kroner stykket i håb om at få dækket udgifterne til dagbøderne. Det fortæller Jonathan Simmel, der er faglærer på TEC.

- Det er ikke som sådan privatpersoner, vi henvender os til. Men derimod firmaer og faglige grupper, som alligevel støtter alle mulige kulturelle tiltag. Her køber man jo ikke bare et billede. Man køber en del af en historie, siger Jonathan Simmel.

Bøderne faldt, efter at 40 faglærere havde nedlagt arbejdet, fordi de ikke fik betalt frokost skrevet ind i deres overenskomst, som ellers var stillet dem i udsigt.