Anmeldelse Læsning
0   125

frilaesning.dk

frilaesning.dk

Fakta


Titel
frilaesning.dk


Pris: Se frilaesning.dk

Type
Internet

Forlag
ConDidact

frilaesning.dk er et læringsredskab til dansk for 2.-4. klassetrin med to sværhedsgrader og et lix-tal på henholdsvis 10-15 og 15-25.

Forsiden er meget overskueligt bygget op. Med et enkelt klik kommer man ind på en lærerside med en info-video, hvor man ledes igennem hele programmets opbygning. På samme måde kan forældre nemt følge med i/instruere i, hvad barnet skal lave. Eleven kan logge på fra skolen eller hjemme. Teksterne skrives af de tilknyttede forfattere, og hver uge tilføjes to nye artikler/kapitler.

Artiklen fortsætter under banneret

Alle tekster findes i to sværhedsgrader, og det betyder, at den lidt svagere læser kan få samme indholdsoplevelse som den mere øvede. Et fantastisk godt individuelt arbejdsredskab. Når en skønlitterær bog er læst, er der opgaver til den, og som efterbearbejdning af faglitteratur er der quizzer. Under "min side" kan eleverne selv holde styr på, hvor langt de er nået med en tekst, og hvor mange bøger de i alt har læst.

Siden er interaktiv, på den måde at eleverne selv kan komme med forslag til nye tekster og indsende vitser og billeder og efterfølgende stemme på, hvilke der skal ligge på siden.

Alt i alt et virkeligt godt site, der kan tilpasses den enkelte elev. Alle elever på et hold vil med programmet kunne få en god læseoplevelse ud fra de forskellige lix-tal. Med andre ord: udfordringer til alle. Der er ikke indbygget læsestøtte, men "cd-ord" og "adgangforalle" kan tilknyttes. Med frilaesning.dk får de mindre elever som sidegevinst, at de på en legende måde bliver fortrolige med computeren. Som underviser for læsesvage elever, der har brug for oplæsningsstøtte, er dette materiale rigtig godt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
16.405 andre er allerede tilmeldt