Uskolet
0   23

Nok om 12-talspiger – nu skal vi tale om 7-eleven

Der bliver talt meget om de dygtige og pligtopfyldende såkaldte 12-talspiger. Færre synes at bekymre sig om den store gruppe af elever, der ligger midt på skalaen:

»Vi er nødt til også at tale om de elever, som får middelkarakterer, altid har fået middelkarakterer og sikkert i al fremtid vil få middelkarakterer«, mener en skoleforsker.

Artiklen fortsætter under banneret

»7-eleven. Eleven, der gang på gang leverer en middelmådig og uengageret indsats, som hverken gør fra eller til. Eleven, som glædesløst ønsker hver skoledag overstået uden forestillinger om at rykke sig i nogen som helst retning og gang på gang vurderes til et 4- eller 7-tal«.

I en polariseringsivrig tid, der hylder de ekstreme og yderligtgående præstationer, havner disse elever ofte i en vanskelig position. Faktisk kan det for mange gennemsnitstyper virke mere attraktivt at være enten exceptionelt dygtig - eller virkelig sløj, mener skoleforskeren:

»Jeg kender det fra mig selv«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ