Skrivefejl i Forligsen - strejkestart rykkes frem

Det er allerede søndag den 6. maj, at der bliver strejke på en lang række offentlige arbejdspladser, hvis parterne i Forligsinstitutionen ikke bliver enige - og ikke den 8. maj, som Forligsinstitutionen ved en skrivefejl oplyste i de tidlige morgentimer onsdag.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

171 folkeskoler udvalgt til strejke: Se om din skole er iblandt 

"Jeg har i dag - efter at have rådført mig med de to øvrige forligsmænd - besluttet, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i indtil 2 uger, jf. § 4, stk. 5, i lov om mægling i arbejdsstridigheder", skrev forligsmand Mette Christensen meget tidligt i morges efter 19 timers forhandlinger med parterne på de offentlige arbejdsmarked.

I morges var de nye datoer angivet til henholdsvis den 8. maj for strejken og den 12. maj for lockouten, men den første dato er nu korrigeret:

"Udløber perioden uden resultat er parterne berettiget til at iværksætte strejke og lockout på femtedagen efter udløbet af 2 ugers perioden. Det vil sige, at strejke kan iværksættes fra 6. maj 2018 og lockout fra 12. maj 2018", hedder det det nu i meddelelsen fra Forligsinstitutionen. 

"Det var en fejl, som vi selvfølgelig beklager. Og alle dem, der har fået brevet tilsendt, får det nu tilsendt igen med den nye dato", siger Birgitte Kjelgaard Andersen, der er ledende sekretær i Forligsinstitutionen, til dr.dk

Konflikten kan fortsat bryde ud endnu tidligere, hvis forligsmanden opgiver at mægle mellem parterne. Så vil parterne være berettigede til at iværksætte henholdsvis strejke og lockout på femtedagen efter, at Mette Christensen har erklæret sammenbrud. I den situation kan strejke og lockout iværksættes samtidig.

Mindst fem dages varsel før konflikt

Læs mere

Forligsinstitutionens meddelelse