Anmeldelse

Det levende sværd

Det levende sværd

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det levende sværd" er en ny børnebog af Cecilie Eken. Cecilie Eken er en forfatter, man bør lægge mærke til som underviser i folkeskolen. Hun har skrevet en del bøger, som bruges som værklæsning i undervisningen. Og det egner "Det levende sværd" sig også til.

Fakta:

Titel: Det levende sværd

Forfatter: Cecilie Eken

Pris: 199,95 kroner

Sider: 160 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

Bogen handler om pigen Eriann, der får til opgave at rejse ud i verden for at finde en mand, der skal slå den drage ihjel, som holder den smukke prinsesse Sofia fanget.

Handlingen indeholder de klassiske elementer for et eventyr. Dog har "Det levende sværd" fået ændret lidt på genrekonventionerne, for eksempel er hovedpersonen en pige. Hun er kongens betroede våbenmester, samtidig med at hun er bærer af synsvinklen. Helten, den unge mand Vidar, er mere interesseret i madlavning, og prinsessen, der skal reddes, er ikke let at omgås. 

Det er blandt andet tvistet i forhold til de gængse genrekonventioner, som gør bogen interessant som værklæsning i skolen. Dernæst kommer dens sproglige kvaliteter, som giver læreren mulighed for at stille spørgsmål til tekstens dybere lag og åbne for en fortolkning sammen med eleverne. Sproget flyder godt, og handlingen er fremadskridende og stramt komponeret, og endelig rummer "Det levende sværd" identifikationsmuligheder for både pige- og drengelæseren.

Bogen kan downloades som podcast på www.ramasjang/dr.dk