7,5 procent i rente på lærernes pensionsopsparing

Lærernes Pension har 25 års jubilæum næste år og fejrer jubilæet med en depotrente på 7,5 procent næste år. I år var renten 5,6 procent.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vores 25 års jubilæum er en rigtig god anledningen til at fejre, at det går godt i Lærernes Pension, så selv om der stadig er nogle måneder til vores jubilæum, så sætter vi allerede gang i fejringen ved at udlodde nogle af de mange penge i fælleskassen til lærerne gennem en ekstra høj depotrente i 2018", siger direktør Paul Brüniche-Olsen i en pressemeddelelse.

Lærernes Pension er med i Paradise Papers 

En typisk lærer sætter omkring 5.000 kr. ind på sin pensionsopsparing Lærernes Pension hver måned. Det bliver til 60.000 kr. om året. Et pensionsdepot på omkring 1 million er derfor ikke usædvanligt for midaldrende lærere, og det betyder altså, at årets rente på 7,5% sætter 75.000 ekstra ind på kontoen - eller mere end de løbende indbetalinger. Selv efter pensionsafkastskat på 15,3% vil det være over 60.000 kroner, oplyser LP.

Lærernes Pension har sat andelen, der går til administration ned hvert år de seneste fem år, og andelen sættes nu ned til 1 procent.