Undervisningsminister skal se på Vordingborgs spare-skole

I Vordingborg må én lærer jævnligt undervise to klasser på en gang, fordi der ikke er råd til en lærer til hver klasse i alle timer, beskrev Folkeskolen forleden. Nu skal undervisningsminister Merete Riisager svare på, om det er i orden.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ministeren skal svare på, om hun mener, det er "acceptabelt og i overensstemmelse med bestemmelserne i folkeskoleloven, hvis skoler systematisk planlægger undervisningen således, at der ikke altid er en lærer til stede i timerne, eller at klasser med tilsammen omkring 40 elever fast undervises sammen, fordi der ikke er ansat et tilstrækkeligt antal lærere til at sikre tilstedeværelsen af en lærer i timerne i alle skolens klasser".

Det er undervisningsordfører for Enhedslisten Jakob Sølvhøj, der via Folketingets undervisningsudvalg har stillet spørgsmål til ministeren på bagrund af artiklerne i fagbladet Folkeskolen i sidste uge. Her beskrev vi, at skolerne i den sydsjællandske kommune tildeles midler efter en model, hvor der skal sidde 22 elever i klassen for at udløse en lærer. Men alle kommunens skoler har klasser, hvor der ikke er 22 elever, og det betyder altså forskellige samlæsningsordninger, herunder at læreren må gå frem og tilbage mellem to klasselokaler og forsøge at undervise begge klasser på én gang.

Skoler har ikke råd til en lærer i alle timer