Debat

Fremtidens fælles folkeskole

Fremtidens folkeskole kræver fælles arbejdstidsaftaler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når den danske folkeskole klarer sig godt er det fordi alle parter står sammen og løfter i samlet flok. Der findes ikke nogle skoler, som ikke bliver bedre af at stå sammen og være et stærkt fællesskab. At indgå individuelle aftaler er ikke vejen frem, hvis man vil et godt arbejdsmiljø og en fælles folkeskole i fremtiden. En fælles folkeskole kræver fælles arbejdstidsaftaler.

Hvad lærerne ønsker er ordentlige arbejdsvilkår, så de kan møde velforberedte op til deres undervisning, og på den måde være med til at skabe et godt undervisningsmiljø. Der er læring i det meste, men god undervisning kræver kvalificeret forberedelse.  

Vi har som lærere lavet mange aftaler med KL i fællesskab, men det virker som om at KL prøver at splitte lærerne ad med påstande om, hvor lidt lærerne underviser. Kom nu ind i kampen og vis fælles fodslag, så vi sammen kan gøre en god folkeskole endnu bedre.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lov 409 er ikke ligefrem noget som fremmer det gode arbejdsmiljø og undervisningsmiljø på landets folkeskoler. Det kræver fælles arbejdstidsaftaler, hvis man vil have en fælles folkeskole og lærernes tillid genvundet.