Lærer til lærer
0   3

Simple undervisningslege til lærere i Angola.

Jeg giver af og til kurser og laver workshops i Angola. Mange lærere vil gerne bruge lege og andre aktiviteter i deres undervisning, men kender meget få. Jeg efterlyser flere ideer og eksempler.

I skoleåret 2014-15 havde jeg orlov fra mit lærerjob. Jeg rejste til Angola og var med til et spændende projekt hos organisationen ADPP Angola - financieret af EU. Det gik ud på at give lærerne ved 40 alm. grundskoler kursus i almen pædagogik og i at lave mere børnevenlig undervisning. Det var meget spændende. Konceptet var : Lærere fra 5 skoler mødtes ialt 40 lørdag formiddage til 5 timers oplæg ,diskussion eller planlægning af en anderledes tænkning eller en mulig aktivitet.Derefter skulle de implementere forskellligt i praksis ude i deres klasser. Næste kursusgang var der snak om praksis og et nyt oplæg med nye mulige tiltag.

Nogle af de nye aktiviteter for børnene i Gabela by blev :

Artiklen fortsætter under banneret

Ekskursion ud til et vandfald

Besøg på politistationen

Teater i klassen

Sportskonkurrence mellem 5 af byens 6. klasser.

Og nye aktiviteter for lærerne

Oprettelse af et lærerråd

Fælles diskussion og samarbejde m kolleger

En del af projektet var at oprette pædagogiske værksteder med computere, printer/ kopimaskine, lamineringsmaskine og enkelte bøger, hvor lærerne kunne gå hen og forberede sig og blive inspireret.

I 2016 og igen i 2017 har jeg været afsted og lave workshops. Nu leger børnene i visse omraåder af Angola skorstensleg, hangman, ordlege, bum med tabeller og andre smålege, som deres lærere har lært på mine workshops. 

Lærerne vil gerne have endnu flere lege. Jeg bruger megen tid på skolekom og har fået oversat en del aktiviteter, men hvis nogle af Folkeskolens læsere nu tænker, at her er en god leg. Så håber jeg, at du vil dele med mig.

Beskriv legen, lav evt en video med din klasse, hvor legen vises i praksis. 

Tænk på, at den ikke må kræve udstyr, som koster.

Lærerne i Dala provinsen, hvor jeg skal på besøg næste gang håber på, at de også engang får råd til farver, bolde, planchepapir mm. Standard udstyr på en skole er stort set kun tavle,kridt og en meterstok på kontoret til fælles brug. Børnene medbringer selv blyanter, hæfter, lineal mm.

Har du gode ideer, så kan de dels med mig via birgitte Thygesen på skolekom eller gitte.jakob@bbsyd.dk

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ