Lærer til lærer

Evaluering af læreruddannelsessteder og vej

Jeg er englænder i procesen af at vurdere de forskellige vej til at blive lærer i Danmark. Jeg søger enhver tips I har som lærer der kan hjælper mig videre. Tusind tak :)

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg i processen af at vurdere forskellige uddannelsestyper for at uddanner mig som gymnasium eller folkeskole lærer i Danmark og vil meget gerne høre fra jeres erfaringer :) Som I kan læse, mit dansk er langt fra perfekt men jeg regner med at have tid nok over enten 2 1/2 eller 4 år (afhængig af uddanelses metode) for at forbedre mit niveau nok for at kunne lære englelsk, billedkunst og muligvis geografi, spansk, IT eller biologi. Tak for jeres tålmodighed med mit danglish! Jeg er oprindelig uddannet som marketing manager og også som lærer af engelsk som andet sprog og har omkring 4 års erfaring med hver her, i Spanien, Japan og i England. Så jeg ved lidt allerede at jeg kan godt lige jobbet, børn, lærer som kollegaer og har en fornuftig idé om hvordan tingene fungerer i praksis. Som ikke dansk borger, og en som kan ikke regne med at være en dele af EU'et om 2 år, vil jeg helst arbejde som meritlærer hvis muligt for at får noget løn da det er ikke sikre jeg kan får EU-SU i de kommende år og gør uddanelsen lidt kortere.

Det jeg vil meget gerne høre videre om er jeres erfaringer, og fordelerne eller ulemper med, at lave enten:

- meritlæreruddanelsen

- traineelæreruddanelsen

- internationalelæreruddanalsen (Haderslev UC Syd) og om noget af jer har erfaringer med Jelling (UCL), Haderslev (UC Syd) eller Silkeborg (VIA) fra jeres tid som lærer i træning? Jeg er baseret i Kolding og er åben til andre forslag på Fyn for eksempel. Mange tak hvis I har læste til herned og jeg håber at blive lidt klogere! James