"Vi har sat undersøgelsen i værk, fordi vi grundlæggende er interesseret i, hvad det er, der får lærerne til at have et godt arbejdsmiljø", siger formand for DLF Anders Bondo Christensen.

Lærernes svar gør Anders Bondo stolt

DLF har taget temperaturen på lærerarbejdslivet anno 2017 i en kvalitativ undersøgelse. Lærernes svar gør formand for DLF Anders Bondo Christensen stolt over at være formand for DLF.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hvad er det gode ved at være lærer?", er et af de spørgsmål som en gruppe på 114 har besvaret i en kvalitativ undersøgelse, som Danmarks Lærerforening har købt Oxford Reseach til at udarbejde.  Svarene som er samlet i en rapport får lærernes formand Anders Bondo Christensen til at ranke ryggen.

"Da jeg først så rapporten, sagde jeg: Jeg er stolt over at være formand for DLF. For alle lærerne argumenterer ud fra at de gerne vil skabe en god folkeskole. At lykkes med deres arbejde som lærere er helt afgørende for dem", siger Anders Bondo.

Her er 12 faktorer, der betyder noget for lærernes arbejdsliv

DLF har iværksat undersøgelse som en gentagelse af en lignende undersøgelse, som blev gennemført i 2002.  

"Vi har sat undersøgelsen i værk, fordi vi grundlæggende er interesseret i, hvad det er, der får lærerne til at have et godt arbejdsmiljø. Vi ser jo, at hvis lærerne oplever, at de lykkes, er det afgørende for, at der er en god folkeskole", siger han.

Han hæfter sig ved, at der er to spor i rapporten:

"Det ene handler om rammerne. Der skal være gode rammer, blandt andet skal der være noget forberedelsestid. Det andet spor handler om, at der et kæmpestort engagement i at få deres arbejde til at lykkes. Det handler også om styring. Lærerne vil rigtig gerne ledes, men de vil ikke dikteres. De skal have et rum for tage nogle professionelle beslutninger", siger Anders Bondo og fortæller, at rapporten vil blive brugt fremover i DLF's arbejde.