Debat

Næstformandsvalg

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et af Reinhard Werners mange budskaber om mig i Folkeskolen nummer 36 er, at han vil vurdere mig som næstformandskandidat med udgangspunkt i, hvad jeg siger og gør.

Det ser jeg frem til. For det virker, som om Reinhard Werner overhovedet ikke registrerer, når jeg forklarer min stillingtagen her i bladet - eller for eksempel på kredsformandsmødet den 25. maj.

Da jeg i hovedstyrelsen ikke ville give mandat til at forhandle færdig på det foreliggende grundlag, skyldtes det blandt andet:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- at jeg respekterede medlemmernes nej ved første urafstemning

- at der ikke var tilstrækkelige forbedringer for lærere med højt undervisningstimetal - og heller ikke den nødvendige centrale sikring af de samlede ressourcer

- at den eneste mulighed for at opnå forbedringer ville være, hvis hovedstyrelsen sagde nej på et tidspunkt, hvor konflikttruslen var reel - og

- at jeg i øvrigt fandt det perspektivløst, hvis vi skulle strejke i sommerferien.

Men nu er overenskomsten vedtaget. Og så er det også min opfattelse, at vi skal respektere JA'et til den sidste urafstemning og samle alle vore kreative kræfter for at opnå en god udmøntning af arbejdstidsaftalen.

Det kan kun tjene arbejdsgiverens interesse, hvis vi fortsat fokuserer offentligt på kritikpunkter i aftalen. Så den vej får Reinhard Werner mig ikke til at gå.

Det glæder mig i øvrigt, at Reinhard Werner er glad for lønaftalen. Den model, der blev resultatet, er 'født' i Fagligt Udvalg, hvor vi ganske vist diskuterede, så det gnistrede. Men hvor processen samtidig var konstruktiv, fordi man lyttede - og tog hensyn til hinandens synspunkter.

Stig Andersen

formand for Fagligt Udvalg og næstformandskandidat