OK18
22   13

Kredsformand: Afgørende at få skabt godt forhandlingsklima

Mange udefrakommende krav og manglende balance mellem opgaver og resurser presser lærerne, siger formanden for Slagelse Lærerkreds, Per Haugaard.

Hvad er de største udfordringer for lærerne lige nu?

"Der er stadig problemer mellem balance mellem antallet af opgaver og resurser. Det er fordi, lærerne underviser tre lektioner mere om ugen uden at have fået mere tid. Så oplever man lokalt i Slagelse, at der kommer centrale krav om, hvordan man skal gøre tingene. Man oplever, at man er underlagt krav der er besluttet andet steds fra. Eksempelvis Visible Learning og læringsplatforme. Nu skal vi have en ny læringsplatform, Meebook (rettet 19/1 -2016 kl. 12.01). Lærerne bliver mødt med udefrakommende krav, hvor forvaltninger eller andre kommer med krav om, hvad de skal gøre", siger formand for Slagelse Lærerkreds Per Haugaard.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad håber du overenskomstforhandlingerne være med til at kan løse?

"Det er vigtigt er at få kridtet op over for lærerne, hvad er det, man kan løse ved overenskomstforhandlingerne, og hvad kan man ikke løse. Det er vigtigt for en forventningsafstemning over for lærerne. Så er det vigtigt, at man får skabt en forståelse i offentligheden over for, at attraktive lærervilkår er afgørende for at løse folkeskolens udfordringer", siger Per Haugaard, som også har et godt råd til forhandlerne inden det går løs i foråret 2018.

"Med den seneste overenskomstforhandling in mente er det afgørende, at man mellem KL og DLF får skabt et godt forhandlingsklima, hvor man har tillid til hinanden og har samme mål - nemlig at få lavet en ordentlig overenskomst".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ