Debat

Test som pædagogisk redskab

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Harald Oksbjerg i Folkeskolen nummer 20: Det er jo svært at vide, om de nationale test virker demotiverende, da de ikke er udviklet endnu (og det er nogle helt andre test end de amerikanske og engelske, som jeg vil tro, du henviser til). Vi synes, det er en skandale, at udgifterne til udvikling af testene bare vokser og vokser, uden at ministeren har gjort noget. Derfor har Socialdemokraterne opfordret rigsrevisionen til at kigge styringen og udviklingen af testene efter i sømmene - hvad de nu også har besluttet at gøre. Vi ønsker at få nationale test, der kan bruges som et pædagogisk redskab, hvor der ikke gives karakterer, men en skriftlig tilbagemelding i forhold til fagets mål, og som derfor heller ikke kan (eller skal) bruges til rangordning af elever og skoler. Vi afventer nu rigsrevisionens undersøgelse og tager stilling til videre handling derfra.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler