Lærerliv
0   119

Lise Lotte Dagger, 44 år, uddannet i 1999, Skovhoved Skole, Gentofte

Jeg drømte om...

Jeg drømte om at være den fagligt ambitiøse lærer. Som engelsklærer var det om at få eleverne til at elske faget. Men når man så kommer ud i den virkelige verden, så er der mange andre ting på spil. Nu er den gode lærer for mig den, som kan få undervisningen til at give mening for børnene. Det synes jeg er sindssygt vigtigt. Og det at kunne engagere det enkelte barn. Det er rigtig vigtigt, at man som lærer er en ildsjæl, men det vigtigste er, at børnene engageres. For ellers kan man stå og være nok så begejstret.

Jeg er læreren, der har som mål at få børnene til at se meningen med det, de laver. Det synes jeg er enormt vigtigt. På min årgang underviser vi i princippet i alle fag, fordi vi arbejder meget projektorienteret, så vi har ikke skarpe faggrænser. Det er klart, at jeg føler mig mest hjemme i mit normale fag, men man kan også nogle gange være lidt for sikker i sit fag. Og så mener jeg, at det er en enorm styrke at planlægge sammen med sine kolleger. Sammen har vi en enorm viden. Desværre er det blevet væsentligt sværere at være den gode lærer, fordi vi ikke længere har tiden til det. Vi har fået halveret vores fælles forberedelsestid. Det er pædagogisk udvikling på et minimum. Det bliver overlevelse fra dag til dag. Det er rigtig sørgeligt for øjeblikket.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ