Job&karriere Sociale medier
9   616

Gør din Facebook-profil jobattraktiv

Det er en selvfølge i dag, at der bliver klikket på Facebook-profiler, når der skal ansættes en medarbejder, mener Facebook-ekspert. Med nemme råd kan din profil blive helt klar til at blive snuset i.

»Arbejdsgivere er nysgerrige ligesom alle os andre, så de tjekker deres ansøgerfavoritter ud på Facebook. Derfor kan en attraktiv profil være med til at tiltrække drømmejobbet«.

Sådan lyder det fra Thomas Bigum, som er ekspert i markedsføring på sociale medier og blandt andet holder oplæg for ledige. Gennem nemme trin guider han til en attraktiv profil:

- Sorter dine opslag, så nogle kun kan ses af venner og dermed er gemt for en potentiel arbejdsgiver. Det sikres på knappen ved siden af »slå op«, når du laver opslag - eller på knappen ved siden af datoen på de opslag, du allerede har delt. For at se, hvordan din profil ser ud for ikkevenner: Klik på knappen med de tre prikker yderst til højre ved dit coverbillede.

- Del opslag, som viser, at du er de ting, du skriver i dine ansøgninger. Skriver du, at du er aktiv, så del et billede fra løbeturen. Er du vellidt? Så lad billeder være synlige, hvor du har det sjovt med dine venner. Og er du fagligt motiveret? Så skriv et opslag med faglig relevans eller snup denne nemme løsning:

Artiklen fortsætter under banneret

»Det er lidt frækt, men gå på biblioteket, find tre fagligt spændende bøger, og tag et billede af bøgerne, som du kan dele. Selvom du ikke rent faktisk låner bøgerne, er det med til at sælge dig og pynte på din profil«, siger Thomas Bigum.

- Coverbilledet er også et godt sted at vise, hvilken person du er. Hvis det er et foto, hvor du krammer dine børn efter et løb, viser du, at du både er aktiv og familiemenneske. Tænk over, hvilke signaler du sender. På samme måde med profilbilledet. Sørg for at kigge ud på folk og smile - præcis som du ville møde dem i virkeligheden.

- Arbejdsgivere leder også efter det private, som viser, hvordan du er som person, og om du vil være en god kollega, som passer ind på skolen. En rent fagligt profil kan hurtigt sende et signal om en lidt kedelig kollega, som nok ikke er så vellidt, som der ellers står i ansøgningen, mener Thomas Bigum. Af samme årsag er det en dårlig ide at have en helt lukket profil.

»Med den måde, vi bruger Facebook på, er det også okay at have et billede liggende, hvor du løfter et vinglas mod kameraet med tre veninder på en ferie - det er en kollega, jeg godt gider have«.

Få flere gode råd til jobsøgningen på dlfa.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.870 andre er allerede tilmeldt