Læreruddannelsen
21   588

Esben Lunde om frafald: Bondos logik er nonsens

Anders Bondos ønske om at løfte læreruddannelsen til universitetsniveau giver ingen mening, lyder det i dag i en skarp kritik fra uddannelsesminister og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V). "Og jeg kan bare sige til Anders Bondo og læserne af Folkeskolen: Der kommer ikke en femårig læreruddannelse i den tid, jeg er uddannelsesminister", lyder det ydermere fra ministeren.

I går udtalte formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen, at den nye læreruddannelse ikke vil løse de massive frafaldsproblemer. I stedet ønsker han uddannelsen løftet til en universitetsuddannelse, da han mener, at det vil løfte uddannelsen og lærerfaget. Men det møder voldsom kritik fra uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen.

"Det er nonsens at tro, at blot fordi en uddannelse bliver en universitetsuddannelse, at den så dermed per automatik får højere prestige og et mindre frafald. For en lang række af vores universitetsuddannelser har jo et abnormt højt frafald. Så det er simpelthen ikke en logik, jeg deler", siger ministeren.

Artiklen fortsætter under banneret

Anders Bondo kan godt glemme enhver tanke om, at lærerstudiet skal have universitetsstatus. For det kommer ikke til at ske, lyder den klare besked fra uddannelsesministeren.

"Jeg kan bare sige til Anders Bondo og læserne af folkeskolen: Der kommer ikke en femårig læreruddannelse i den tid, jeg er uddannelsesminister", fortæller ministeren.

I går skrev folkeskolen.dk, at 17,6 procent af de lærerstuderende fra uddannelsens første årgang i 2013 var faldet fra. De tal byggede på tal fra Undervisningsministeriet. I dag har Uddannelsesministeriet fremsendt tal, der viser, at der er en nedgang i frafaldet blandt de studerende, der startede året efter, i 2014.

Minister: DLF skal stoppe med at tale uddannelsen ned

Han kritiserer lærerformanden for at gøre "både samfundet og den enkelte studerende en bjørnetjeneste" ved at tale læreruddannelsen ned. Anders Bondo fortalte i går til folkeskolen.dk, at han har talt med flere nyuddannede, som ikke har tænkt sig at bruge deres læreruddannelse i folkeskolen, fordi lærerfaget har mistet sin status. Men det kan DLF selv ændre på, mener ministeren.

"Danmarks Lærerforening kan lade være med at bruge hver eneste anledning til at tale folkeskolen og læreruddannelsen ned. Så kunne det jo være, at der var flere, der fandt det attraktivt efter endt uddannelse at blive i folkeskolen. Det er da underligt at have en fagforening, som stort set kun taler sin egen uddannelse og sin egen profession ned", siger han.

"Det vil klæde Anders Bondo og Danmarks Lærerforening at prøve at komme op med lidt mere intelligente svar på, hvordan vi udvikler vores læreruddannelse og vores folkeskole, end det man er kommet med indtil nu. Det eneste svar, man kan give, er, at vi skal have en finsk læreruddannelse, for så bliver alting bedre", fortsætter uddannelsesministeren.

Selvom det erklærede mål for den nye læreruddannelse er en væsentlig reduktion i frafaldet på den nye læreruddannelsen, vil Esben Lunde Larsen ikke overfor folkeskolen.dk definere et bestemt mål for frafaldet på læreruddannelsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
103 andre er allerede tilmeldt