Jubilæum med taler, musik og regnvejr

Foreningen blev fejret over hele landet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

At det ikke kun er på overenskomstområdet, foreningen er i modvind, sås tydeligt flere steder sidste weekend, men mange medlemmer trodsede vejrguderne og fejrede DLF og hinanden. Over 2.000 deltog på Gammel Estrup Herregaard ved Århus, omkring 2.000 var med ved Gammel Avernæs på Fyn, og godt 1.600 festede i Ledreborg Slotspark ved Lejre.

I Herning druknede festen i regn. Mens det endnu kun småregnede, fik det lokale band, 'Radio Luxemborg', spillet, men hovedstyrelsesmedlemmerne Astrid Schjøtt Pedersen og Anders Balle fik aldrig holdt deres taler, Søren Pilmark fik ikke tryllet, og Poul Dissing fik hverken spillet eller sunget; strømkabler og regnvejr har det ikke godt sammen.

Men humøret var højt alle steder, fødselaren blev fejret med maner, og der blev talt om alt muligt andet end betroet tid og strejke.Folkeskolenvar med til nogle af festlighederne.