Lejre Kommune får Undervisningsministeriets Ørnepris og 100.000 kroner

Publiceret

Børne- og undervisningsministeren har uddelt Ørneprisen 2023 til Lejre Kommune. Med prisen følger et diplom og en prissum på 100.000 kroner.

Ørneprisen gives til den kommune, der har haft den største stigning i søgningen til erhvervsuddannelserne sammenlignet med året før. I 2022 søgte 15,9 procent af 9. og 10. klasseseleverne i Lejre Kommune en erhvervsuddannelse. I 2023 er andelen af ansøgere steget til 22,5 procent. Stigningen på 6,6 procentpoint gør Lejre Kommune til dette års højdespringer og dermed vinder af Ørneprisen.

”Det er ingen hemmelighed, at alt for få unge vælger den praktiske vej efter folkeskolen. Og vi har alle sammen et ansvar for, at flere vælger at blive tømrere, elektrikere eller social- og sundhedsassistenter. Behovet for faglærte bliver nemlig på ingen måder mindre i fremtiden, hvor vi blandt andet skal gennemføre den grønne omstilling, og der kommer flere ældre. Derfor glæder det mig også, at Lejre og en række kommuner lykkes med at få de unge til at vælge den faglærte vej.” siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye.

Se mere på undervisningsministeriet