Vær ikke bange

Ti uddannelsesinstitutioner har arbejdet med IKT-strategier

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerne behøver ikke at være så bange for elevernes tekniske evner. De unge er helt sikkert mindre imponeret og knap så berøringsangste over for maskineriet, som nogle af lærerne kan være. Men ofte handler elevernes viden om spil og chatning på Internettet. Når det kommer til substansen i at bruge teknologien som et integreret arbejdsredskab, behøver lærerne ikke at føle sig mindre værd på grund af manglende viden om informations- og kommunikationsteknologi (IKT).

Det er én af de erfaringer, ti skoler i Undervisningsministeriets Poseidon-projekt har gjort sig, fortæller Arne Nielsen, chefkonsulent hos PLS Consult i Århus. Konsulentfirmaet har stået for projektet og for nylig udsendt en midtvejsrapport om det.

De deltagende skoler har siden Poseidon-projektets begyndelse i 1997 arbejdet med at formulere en samlet IKT-strategi for deres skole. Udgangspunktet har nemlig været, at IKT skal være en integreret og naturlig del af både det pædagogiske og det ledelsesmæssige arbejde på de enkelte skoler. Og derfor er det nødvendigt med en samlet IKT-strategi, hvor samspillet mellem ledelse, medarbejdere, organisatoriske forhold og brugen af teknologi bliver sat i fokus. IKT skal ikke bare være et tilfældigt element i et enkelt fag.

Blandt de ti deltagende skoler er både Haslev Seminarium og fire folkeskoler i form af Højmeskolen i Odense, Rugkobbelskolen i Aabenraa, Overlund Skole i Viborg og Tuse Skole i Holbæk. Skolerne har nu i et år arbejdet med at formulere en samlet strategi, og i øjeblikket er man så i gang med at føre strategien ud i livet. Projektet forventes afsluttet ved skoleårets slutning.

Flere oplysninger om erfaringerne kan hentes på Poseidon-projektets hjemmeside: http://www.poseidon.uvm.dk eller hos PLS Consult i Århus på telefon 8944 7800.