Hvad siger andre

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Professor Per Hove Thomsen:

»Alt, der kan hjælpe mod ADHD, er af potentiel og forskningsmæssig interesse. Mange af de behandlingsmetoder, som beskrives mod ADHD, er imidlertid dårligt belyste, herunder også hjernetræning. I det nyligt publicerede referenceprogram for ADHD finder man ikke den foreliggende dokumentation tilstrækkelig til at anbefale denne behandlingsform«.

Hjerneforsker Kjeld Fredens:

»Det er et område, der bør have mere opmærksomhed af to grunde. Den ene er, at neurofeedback ser ud til at være et interessant supplement til behandlingen af ADHD, men foreløbig er der kun fem undersøgelser. Den anden er, at det ikke kræver autorisation at anvende neurofeedback, og her burde fagprofessionelle komme på banen, så neurofeedback ikke bliver et kommercielt alternativt marked. Neurofeedback burde efter min mening ikke være en isoleret metode, men en del af en større behandlingsmæssig indsats«.

Direktør i ADHD-foreningen, Anne Worming:

»Tilbage i 2003 kiggede vores fagråd på hjernetræning som et middel mod ADHD, og deres udtalelse danner baggrund for vores nuværende referenceprogram. Her er vores holdning, at der endnu ikke er tilstrækkeligt bevis for, at denne behandling virker. Men jeg vil også tilføje, at det ville være dejligt, hvis der var andre muligheder for at behandle ADHD end lige netop medicinen«. |