0   171

Hvad siger andre

Professor Per Hove Thomsen:

»Alt, der kan hjælpe mod ADHD, er af potentiel og forskningsmæssig interesse. Mange af de behandlingsmetoder, som beskrives mod ADHD, er imidlertid dårligt belyste, herunder også hjernetræning. I det nyligt publicerede referenceprogram for ADHD finder man ikke den foreliggende dokumentation tilstrækkelig til at anbefale denne behandlingsform«.

Hjerneforsker Kjeld Fredens:

»Det er et område, der bør have mere opmærksomhed af to grunde. Den ene er, at neurofeedback ser ud til at være et interessant supplement til behandlingen af ADHD, men foreløbig er der kun fem undersøgelser. Den anden er, at det ikke kræver autorisation at anvende neurofeedback, og her burde fagprofessionelle komme på banen, så neurofeedback ikke bliver et kommercielt alternativt marked. Neurofeedback burde efter min mening ikke være en isoleret metode, men en del af en større behandlingsmæssig indsats«.

Artiklen fortsætter under banneret

Direktør i ADHD-foreningen, Anne Worming:

»Tilbage i 2003 kiggede vores fagråd på hjernetræning som et middel mod ADHD, og deres udtalelse danner baggrund for vores nuværende referenceprogram. Her er vores holdning, at der endnu ikke er tilstrækkeligt bevis for, at denne behandling virker. Men jeg vil også tilføje, at det ville være dejligt, hvis der var andre muligheder for at behandle ADHD end lige netop medicinen«. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.276 andre er allerede tilmeldt