Anmeldelse Letlæsning
0   464

Fantastisk form

Sjældent har jeg været så begejstret for at læse en bog til begynderundervisningen i dansk, som jeg er blevet med ”Otto og Lea”. De indbyggede opgaver er en lille genistreg.

Fakta


Titel
Otto og Lea

Forfatter
Charlotte Karrebæk

Illustrator
Oliver Streich og Els Cools

Pris
115

Sider
80

Forlag
Dansklærerforeningen

Min begejstring skyldes ene og alene den form, bogen har. Der er undervejs i teksten lagt forskellige læseforståelsesopgaver ind direkte i teksten. Det drejer sig for eksempel om ”Kan du huske, hvad Lea har med? Hun har en kjole med, og hun har en bikini med. Hun har et par sol-briller og en hat med. Hun har også et par ? med”. Eleverne skal udfylde pladsen med spørgsmålstegnet. For at kunne det skal de faktisk kunne huske hele fem sider tilbage i bogen og vide, at Lea også pakkede et par sandaler i tasken.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvorfor så begejstret over det? kunne man spørge. Netop opgaver af denne type sikrer i højere grad, at eleverne er nødt til at arbejde med at skabe mening i det læste og arbejde med strategier, som gør dem i stand til at svare, når de møder er spørgsmålstegn.

Der er også andre typer af rebuslignende læseforståelsesopgaver i ”Otto og Lea”. Det kan være rimopgaver og opgaver med forskellige farvekoder.

Bogen kan læses som en frilæsningsbog for de dygtige læsere, som sikkert også vil glæde sig over at blive udfordret i forhold til forståelsesdelen i teksten, men bogen egner sig også fint til undervisningsbrug, hvor læreren kan nøjes med at bruge enkelte kapitler eller arbejde intensivt med de fine illustrationer, som er med til at understøtte elevernes læsning af bogen.

Indholdet i bogen er de gammelkendte emner som to børn – en pige og en dreng på syv år, som går i 1. klasse - og deres bedrifter, så den reelle læser af bogen har gode muligheder for at identificere sig både med hovedpersonerne og temaerne som ferie, dyr og det at læse.

God fornøjelse til både store og små læsere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.497 andre er allerede tilmeldt
Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)