Tjenestemandspension
0   762

DLF taber sag om tjenestemands-pension

Lærertjenestemænd kan miste op mod 5000 kroner årligt af deres pension, efter at DLF har tabt sagen om den såkaldte høkerregel i Højesteret.

Uenigheden mellem Danmarks Lærerforening og statens moderniseringsstyrelse handler om, hvordan tjenestemænds pension skal beregnes. I 2002 overgik tjenestemændene til den kommunale lønskala. Derfor aftalte DLF dengang med KL den såkaldte 'høkerregel' om, at tjenestemændenes pension blev fastsat efter den kommunale skala for pensionsberegning, inden man beregnede deres statslige tjenestemandspension. 

Højesteret har nu afgjort, at høkerreglen tolkes anderledes, og at det dermed er Moderniseringsstyrelsens egen beregningsmetode, der gælder. Det er en økonomisk fordel for nogle tjenestemænd, men en ulempe for andre. Nogle vil blive rundet nedad i pension, mens andre bliver rundet op.

Artiklen fortsætter under banneret

Formand for overenskomstudvalget i Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, er skuffet over Højesterets beslutning.

"Det er vores opfattelse, at dommen overser de bestemmelser i de kommunale aftaler, som blev aftalt i 2002, hvor "Høkerreglen" blev indført, samt at højesteret burde have ladet det administrative kaos i statens administration komme pensionisterne til gode. Vi er dog nødt til at tage højesterets afgørelse til efterretning", siger han.

Pensioneret tjenestemand er forundret over afgørelsen

Da Else Vad Jeppesen skulle pensioneres i 2009, afviste den statslige personalestyrelse at lade hende hoppe op det pensionstrin, som hendes pension i henhold til høkerreglen skulle beregnes efter. Det betød, at hun fik 5000 kroner færre om året.

Hun gik til DLF, som valgte at føre hendes sag ved Østre Landsret. Med stadfæstelsen i Højesteret er der ikke flere ankeinstanser tilbage, og Else Vad Jeppesen må derfor affinde sig med, at hun ikke får så høj en pension, som hun var blevet stillet i udsigt.

"Jeg synes, det virker underligt, at en procedure som har været brugt i mange år, lige pludselig ikke gælder længere. Jeg bliver rubriceret anderledes end mine forgængere, og det er for mig uforståelig forskelsbehandling", siger Else Vad Jeppesen, der dog glæder sig over opbakningen fra DLF.

"Min fagforening har jo lagt kræfter i og gjort et stort stykke arbejde i den her sag, og det skal de have et skulderklap for".  

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
623 andre er allerede tilmeldt