Anmeldelse

Myginds mission

Sympatisk portrætbog

Forældreselvhjælpsbog fra en far med dyrt købte erfaringer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Peter Mygind har en vision om, at mobning kan forebygges ved hjælp af større forståelse for vigtigheden af god kommunikation, social ansvarlighed og ved at forstå, at der ikke findes onde mennesker, men blot onde mønstre.

Fakta:

Titel: Myginds mission

Forfatter: Peter Mygind

Pris: 299,95

Sider: 230

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Her på sitet har der været en debat om Danmarks Radios tv-serie ”Myginds mission”, der blev vist i begyndelsen af 2013. Flere af lærerne på Hyltebjerg Skole følte sig misbrugt ved overskrifter om, at de skulle have mobbet Peter Mygind, og at de skulle have været imod hans mission. Mange har skrevet vrede statusopdateringer på Facebook om, at Peter Mygind – en skuespiller uden pædagogisk uddannelse – skulle gøre sig klog på, hvad der sker i folkeskolen. Andre har skrevet om, at han var himmelråbende naiv, og andre igen har syntes, at han overskred følsomme unge menneskers tillid ved at udstille dem på tv.

Hvad der er sandheden i alt dette, kan ikke besvares ved at have læst bogen. Alligevel må det siges, at det er en meget personlig portrætbog om, hvem Peter Mygind er som person, og hvordan han er blevet det menneske, han er. Lige fra hans kaotiske familiebaggrund over et flerårigt kostskoleophold i Schweiz og tiden på teaterskole til ikke mindst rollen som far, der har budt på chokerende oplevelser. Han har måttet stå afmægtig over for to brutale overfald på sin ældste søn - hele familien har været i krise, men er kommet styrket videre.

Der skal meget til for at have det mod, som Peter Mygind har. Det kræver sit at stå op i al offentlighed som følsom og sårbar, og det er svært at forstå, hvorfor der i Danmark er så mange mennesker, der føler behov for at svine ham til, når de ser ham – og ikke mindst opføre sig aggressiv over for ham, fordi han har haft en tv-rolle som homoseksuel. Man kan kun tænke sit om, hvordan det mon ville være, hvis han faktisk var homoseksuel. Er vi virkelig så homofobiske i Danmark i dag?

Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg godt kan lide bogen – endda rigtig godt. Peter Mygind videregiver mange kloge tanker om det at være forælder, og hvordan det føles at være forælder til teenagebørn. Men hvad en folkeskolelærer så skal bruge bogen til, tja. .. det ved jeg ikke, medmindre læreren selv er forælder. Måske en egnet julegave til alle, der gerne vil læse om en fars værste mareridt, og om hvordan en krise kan føre en mission med sig om, at vi alle bør lære at opføre os som ordentlige mennesker – ikke som perfekte mennesker, men som åbne, rummelige og tilgivende mennesker. En feel good-bog fra hjerte til hjerte.