Anmeldelse Børneteater
0   226

Drama - kunst og pædagogik

Fakta


Titel
Drama - kunst og pædagogik

Forfatter
Vibeke Boelt

Pris
218 kroner

Sider
184 sider

Serie
Seminarieserien

Type
Bog

Forlag
Gyldendal

Bogen lægger op til en bredspektret og tværfaglig brug af begrebet drama. I seks omfattende kapitler redegøres for blandt andet æstetiske læreprocesser og dramapædagogik. Desuden behandles drama som genre, i relation til faget dansk og som tværfaglig dimension. Drama bliver sat i forhold til teaterhistorien, fra det klassiske til det helt aktuelle, ligesom teater i skolen behandles særskilt. På bogens sidste sider gengives en række informative tekster, der på sober vis leder læseren videre rundt om emnet.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge forordet henvender bogen sig til lærere, lærer- og pædagogstuderende samt voksenundervisere. Set lidt ovenfra er det en styrke, at den er skrevet i et letlæst og tilgængeligt sprog, og at der inddrages mange generelle begreber inden for det æstetisk-humanistiske arbejdsområde.

Som introduktion til de nævnte områder er det også muligt at læse kapitlerne enkeltvis. Det vil sige, at man i kollegial sammenhæng vil kunne bruge dele af bogen som debat- og arbejdsoplæg, og at man rent praktisk vil kunne tage udgangspunkt i nogle af de modeller, der gengives til illustration af for eksempel den kunstneriske proces, berettermodellen eller fortællingen som begreb.

For den garvede lærer udgør bogen en velkommen og kortfattet reminder om brugbare sammenhænge - sådan i mere kanonhistorisk forstand - og for nybegyndere udi de æstetiske læreprocesser kan bogens klare pædagogiske fundament fungere som en praktisk forståelsesramme for det at tilrettelægge undervisning inden for området.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
98 andre er allerede tilmeldt