Udsigt til bedre jobjagt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan godt betale sig at være ekstra opmærksom på jobopslag og stillingsåbninger i den kommende tid. I alt fald er der udsigt til bedre mulighed for at få et positivt svar på en ansøgning, end der var for blot et år siden.

Dengang fortalte medierne, at ledigheden blandt nye lærere eksploderer, og at der var meget langt mellem jobopslagene. I dag sker det, at lærerstillinger i folkeskolen bliver genopslået, og at skoler oplever, at kandidater springer fra, fordi de har fået job et andet sted.

»Det er en anderledes situation, end vi har oplevet de sidste par skoleår. Vi har i foråret oplevet, at beskæftigelsessituationen for lærernes vedkommende er mere positiv end tidligere«, siger Kasper Nyholm. Han er afdelingsleder på Dansborgskolen i Hvidovre, der netop har haft et lærerjob genopslået.

Stort fald i lærerledighed

»Vi fik nogle ansøgninger i første omgang, men de fleste var for langt fra den kombination af linjefag, som vi gik efter. Den ansøger, som vi tilbød stillingen, sprang fra efter at have fået et andet job, så vi har måttet genopslå stillingen. Heldigvis er der nu kommet lidt flere ansøgninger«, siger afdelingslederen.

Det er for tidligt at sige, at ledigheden blandt lærere generelt er faldende, eller at nye lærere i almindelighed har lettere ved at komme i job, men noget kan tyde på, at bunkerne med ansøgninger ikke er så høje, som de har været.

Klædt på til jagt:

• Send uopfordrede ansøgninger, og kontakt skoler, som du er særligt opmærksom på. Måske har de akut brug for en vikar.

• Tilmeld dig jobagenten på Lærerjob.dk, og sørg for at holde den opdateret, hvis du skifter jobinteresser eller bopæl.

• Tjek lærerjob.dk og andre sites med stillingsopslag jævnligt. Det er ikke sikkert, at din elektroniske jobagent fanger alle stillingsopslag, der kan have interesse.

• Brug sociale medier som Facebook og LinkedIn til at fortælle venner og andre, at du stadig er på udkig efter et job. Måske har de glemt det, og under alle omstændigheder er det godt at have hjælpere til jobjagten.

• Sørg for, at dit cv er opdateret. Mangler du at notere, at du er blevet aktiv i en ny forening, eller at du har været på et spændende kursus?

• Læs tidligere ansøgninger igennem. Er der noget, der kan formuleres bedre?