Anmeldelse It
0   560

Bogen, som alle iPad-administratorer har ventet på

Den er udmærket for den administrator, som står på helt bar bund og aldrig har rodet med Apple og iPads før. For den mere erfarne havde det været rart med mere fokus på it-governance og udrulningsmetoder.

Tjek på iPads

Fakta


Titel
Tjek på iPads

Forfatter
Jens Honoré

ISBN
9788791438707

Sider
43


219 kroner plus forsendelse

Forlag
GeGe Forlag

Så kom bogen, som alle, der har med administration af iPads at gøre, har ventet på. "Tjek på iPads" er faktisk ikke en egentlig bog, men mere lig de kendte "Libris"-hæfter om edb. Bogen vil give den vordende iPad-administrator en hjælpende hånd, når det kommer til administration af hardware og udrulning af software på iPad. En ret ulige kamp. Særligt hvis man har troet på Apples image som brugervenligt. For så ændrer man i denne forbindelse nok brat mening, og desværre taber "Tjek på iPads" måske også selv kampen mod teknologien, men mere om det senere.

Artiklen fortsætter under banneret

De første sider er dedikeret til at løse gåden om opsætningen af iTunes og opsætning af iPad. Det foregår alt sammen med fine forklaringer og billeder. En klassisk trin for trin-gennemgang, som selv den største it-udfordrede kan følge. At gennemgangen er lang og snørklet, skal ikke tilskrives "Tjek på iPads", men snarere Apple, og der serveres undervejs anekdoter om forfatterens egne oplevelser med installation og særheder i den forbindelse.

Det næste centrale emne i bogen omhandler, hvordan man får klargjort flere iPads ad gangen. Her er forfatterens gode råd, at man ikke skal forvente at klargøre mere end fire-fem samtidigt. Så hvis man skulle stå med to klassesæt a 25 styk, så kan man roligt sætte mere kaffe over.

Den sidste del af "Tjek på iPads" dækker over en række forskellige apps, som kan bruges til medieproduktion, og nogle tips til basal anvendelse af iPad’s funktioner såsom at tilslutte til projektor eller tage et screenshot. Alt i alt meget nyttigt og simpelt.

Kan jeg så anbefale dette hæfte? Svaret er både-og. Det er udmærket for den administrator, som står på helt bar bund og aldrig har arbejdet med Apple og iPads før. For den mere erfarne burde der være mere fokus på udrulningsmetoder med for eksempel softwareløsningen Apple Configurator eller hardwareløsningen NoteSync fra Leba. Endelig taber hæftet noget ved ikke selv at være digital og dermed blive forældet ved næste opdatering.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.870 andre er allerede tilmeldt