Debat
0   105

Socialdemokraterne udvander uddannelsessektoren

Dansk Folkeparti (DF) finder det utroværdigt af Socialdemokraterne at kritisere den uddannelsespolitik, som de selv ved flere lejligheder har indgået forlig om.

Flere af partiets punkter i kommentaren »Uddannelsesløft i stedet for videnskløft« er allerede gennemført, og derfor vil jeg ikke komme nærmere ind på dem. Andre har før været omtalt i dagspressen, også af Dansk Folkeparti. Derimod undrer jeg mig over, at Socialdemokraterne ønsker at ændre folkeskolens formålsparagraf endnu en gang efter den nylige justering. Det er desværre en fortsættelse af den useriøse slingrekurs, som partiet også demonstrerede under valgkampen i 2007, hvor man hoppede ud og ind i folkeskoleforliget efter forgodtbefindende.

Artiklen fortsætter under banneret

I DF har vi én kurs, nemlig forbedringer for elever, institutioner og lærere. Det er for omfangsrigt at komme ind på dem alle, men til eksempel ønsker vi at fastholde den formålsparagraf, som understreger betydningen af faglighed og kundskaber samt vigtigheden af dansk kultur og historie. Vi ønsker at fastholde fokus på de kulturbærende fag, samtidig med at vi styrker de naturvidenskabelige fag, også gerne de musisk-praktiske fag. Og endelig agter DF at fastholde dansk som undervisningssprog i vores fælles folkeskole i modsætning til mange af de øvrige partier. At man vil skalte og valte med sproget som vores kulturelle fundament, er bestemt ikke noget »uddannelsesløft«, men snarere en udvanding af den danske folkeskole. Det håber jeg ikke er Socialdemokraternes intention.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ