Debat

Hvor er kampgejsten?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Tænk positivt«. Umiddelbart et budskab, som alle kan nikke ja til.

Personligt krummer jeg tæer, når jeg hører de lommefilosofiske lalleglade udgyde deres livsvisdom fra låget af en Gajolpakke.

Pointen er i min verden nemlig en anden, når man skriver sådan noget. »Tænk positivt, så er I nemmere at have med at gøre ...«. Se, det er et slogan, som vi alle kan forstå. Det er nemlig rigtig irriterende, når man »brokker« sig over mangelfulde lønstigninger og arbejdstidsaftaler, som nærmere er hensigtserklæringer og nemt resulterer i, at vi pludselig får vidt forskellige lokale arbejdsforhold.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvor er kampgejsten i lærerstaben og den faglige forening, når vi kan bifalde, at alle kollegers fremtid nu ligger i hænderne på de lokale kredse? Fleksibilitet, ja. Men også en kæmpe risiko for, at nogle af vore kolleger bliver prisgivet med dårlige akkorder og generelt ringere arbejdsforhold end andre. Men sådan vil vi jo åbenbart have det. Så kan man jo lige så godt tænke positivt. Det er nemmere end at forholde sig ...