Ledig
1   669

Nu er Henrik røget ud af dagpengesystemet

Henrik Guldbergs dagpenge stoppede i går. Hans løntilskudsjob som lærer på Munkebjergskolen i Odense stoppede i fredags, og han er godkendt til at få uddannelsesydelse. Men da han mødte op mandag for at høre nærmere om, hvilken uddannelse han kan begynde på, blev han bedt om at komme igen tirsdag.

Han har søgt flere hundrede lærerjob fra Nykøbing Falster til Silkeborg. Den 27-årige lærer bor i Odense, men kæresten og han har talt om, at det kan blive nødvendigt at flytte, hvis der er et job et andet sted i landet.
"Man kan jo ikke vælge og vrage", siger Henrik Guldberg.
Folkeskolen.dk skrev om Henrik Guldberg i midten af januar, hvor han var i løntilskudsjob og havde tre uger til at finde arbejde. Det lykkedes ikke, selv om han har søgt flere stillinger og også været til en samtale i denne periode.


Da han holdt op i løntilskudsjobbet, fik han at vide, at skolen bestemt vil anbefale ham, hvis de bliver spurgt. De har været glade for hans arbejdskraft. De har ikke brug for vikarer lige nu, men de vil gerne have ham som tilkaldevikar senere.
"Tillidsrepræsentanten kom og fortalte mig, at jeg skulle se mod Københavnsområdet, hvor der måske er flere vikarstillinger", siger Henrik Guldberg.

Artiklen fortsætter under banneret

Et ekstra linjefag
Hans ønske om uddannelse er et ekstra linjefag i specialpædagogik. Eller måske i natur/teknik eller biologi. Han kunne også godt tænke sig et sikkerhedskursus til sløjd.
"Jeg synes tit, mine linjefag matematik, historie, geografi og religion på skolerne ønskes kombineret med sløjd, fysik eller natur/teknik. Derfor tænker jeg i de baner. Men med al inklusionen vil jeg også have brug for specialpædagogik", siger Henrik Guldberg.


"Jeg håber på et ekstra linjefag, men jeg er også begyndt at se efter job som sælger eller inden for noget pædagogisk arbejde. Det er bare svært, der er også mange arbejdsløse dér. Og så er det lærer, jeg gerne vil være".
For at optjene dagpengeret igen skal han kunne dokumentere, at han har haft tilknytning til arbejdsmarkedet 1924 timer inden for de seneste tre år.

Rettet tirsdag d 5. februar kl 9.10 


 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ