Billedkunst
1   796

Kunstkritiker: Billedkunst skal have mere plads i skolen

På trods af, at regeringen og erhvervslivet har ambitioner om mere innovativ og kreativ arbejdskraft, bliver folkeskolens kreative fag nedprioriteret, lyder det fra Weekendavisens kunstkritiker Lisbeth Bonde. Hun opfordrer Antorini til at opprioritere billedkunst, drama og dans i skolen.

"Mange elever henlever halvdelen af livet foran skærmen, hvor de ser film eller spiller computerspil, som de har godt af at opnå et mere bevidst forhold til. Billedkunstfaget er et reelt modsvar til denne massive påvirkning", lyder det fra Lisbeth Bonde i kronikken "Antorini, husk billedkunst" i Politiken i dag.

Hun mener, at billedkunst mere end nogensinde har stor berettigelse i folkeskolen, og hun støtter formand for Danmarks Billedkunstlærere Alice Carlslunds forslag om at gøre faget obligatorisk på alle klassetrin. Det kræver dog samtidig, at man styrker muligheden for at give kvalificeret undervisning i faget.

"Alt for få lærere med billedkunst som linjefag underviser de facto i faget billedkunst, der i øvrigt er det fag i folkeskolen, som bruger de digitale medier mest. Men der udbydes næsten ingen efteruddannelseskurser i billedkunst på landets forskellige University Colleges, hvor folkeskolens lærere efteruddanner sig, og videreuddannelse kommer slet ikke på tale".

Lisbeth Bonde foreslår, at faget skifter navn til for eksempel visuel kultur eller billedkultur for at signalere, at der arbejdes med andre billedformer end kunst - også digitale billeder.

Artiklen fortsætter under banneret

Hun undrer sig over, at billedkunst ikke har fået mere vægt i forslaget til den nye folkeskolereform, når Christine Antorini tidligere har sagt, at der er behov for professionelle forsøg med faget.

Læs kronikken via linket til højre


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.773 andre er allerede tilmeldt