0   44

Den rigtige retning

Jeg opfordrer til at stemme ja til overenskomstresultatet. KTO-aftalen og aftalen på lærerområdet indeholder rigtig mange positive elementer.

Løn: Det er en god lønaftale. Der udmøntes store lønstigninger 1. april i år på 4,09 procent og 1. oktober yderligere med 1,62 procent. Det bliver fulgt op 1. april 2009 med omklassificeringer og/eller tillæg, hvor alle tilgodeses.

Artiklen fortsætter under banneret

Flere løndele holdes ude ved beregning af reguleringsordningen. Derfor er aftalen bedre end de 12,8 procent, der står på papiret.

Forbedrede vilkår til børnefamilierne: Barselsorloven udvides med seks uger til i alt 32 uger med fuld løn efter fødslen, forudsat at både mor og far er offentligt ansatte. Faderen skal tage mindst seks uger af barselsperioden. Herudover er der ret til frihed ved barns anden sygedag.

Bedre vilkår for seniorer: Med indførelse af seniordage til alle på 60 år og derover har vi nået et lille, men ikke uvæsentligt resultat.

Arbejdstid: Det lykkedes ikke at indgå en central arbejdstidsaftale, men arbejdsgiverne blev overbevist om, at der skal indgås en professionsaftale, som kommune og kreds ved enighed skal søge at udmønte. Det vil være til gavn for især de meget undervisende lærere, at der skal aftales et maksimalt undervisningstimetal og en dertil hørende omregningsfaktor.

En streg i regningen: Det lykkedes ikke at komme af med lokallønnen, men der er sat retning på pengene, blandt andet til nyuddannede lærere og til tillæg i forbindelse med ny arbejdstidsaftale. Og midlerne er nærmest organisationsopdelt.

Det er min overbevisning, at DLF og Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte ikke vil få noget ud af at komme i Forligsinstitutionen. Ej heller at en konflikt i den foreliggende situation vil kunne skaffe os bedre resultater.

Resultaterne gik i vores retning. Stem ja ved urafstemningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.217 andre er allerede tilmeldt