Administrerende direktør i Lærernes Pension, Paul Brüniche-Olsen mener ikke, det er hensigtsmæssigt at en konkurrencebegrænsende aftale også skal dække selskaber, som ikke oplever solvensproblemer.

LP ignorerer brancheaftale og giver lærerne 'for høj' rente

Ifølge en aftale mellem regeringen og Forsikring & Pension må pensionsselskaberne højst give deres medlemmer en depotrente på to procent efter skat. Alligevel giver Lærernes Pension fortsat en rente på tre procent. "Vi er ikke omfattet af aftalen," mener administrerende direktør, Paul Brüniche-Olsen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aftalen, som blev indgået i juni mellem Forsikring & Pension og Erhvervs- og vækstministeriet, skulle sikre flere af de store kommercielle pensionsselskaber, som har været i krise på grund af det lave renteniveau.

Aftalen indebar, at selskaberne højst måtte give deres kunder en depotrente på to procent frem til udganggen af 2013. Det ville medføre en forringelse for blandt andet medlemmerne af Lærernes Pension, LP, som før aftalen fik en depotrente på tre procent efter skat.

Ny aftale går ud over lærernes pensionspenge

I går kunne Jyllands-Posten imidlertid fortælle, at en lang række pensionsselskaber har valgt at ignorere brancheaftalen. Det gælder blandt andet Lærernes Pension, som fortsat giver deres medlemmer en depotrente på tre procent efter skat.

LP: Aftalen er ikke henvendt til os Til Folkeskolen.dk fortæller administrerende direktør i Lærenes Pension, Paul Brüniche-Olsen, at pensionsselskabet ikke mener, de er omfattet af den indgåede aftale.

"Baggrunden for aftalen var, at nogle af de store kommercielle pensionsselskaber var kommet solvensmæssigt i klemme på grund af den lave rente. Men den situation står vi slet ikke i. Vores reserver gør, at vi sagtens kan tåle at give en højere rente end de to procent", siger han.

Lærernes pensionskasse er god for 50 milliarder

Derfor besluttede Lærernes Pensions bestyrelse i sidste uge at beholde pensionskassens nuværende depotrente til medlemmerne på tre procent efter skat.

Unødvendig begrænsning 2012 har været et godt år for Lærernes Pension, og med et afkast på 8,7 procent ville Paul Brüniche-Olsen være ked af at skulle sænke medlemmernes depotrente til to procent.

"Det er fint at lave en aftale, som skal hjælpe de store kommercielle selskaber, der er i problemer. For der er trods alt omkring en million danskere, som har deres pensionsopsparinger der. Men vi mener, det var unødvendigt at lægge begrænsningen om de to procent ned over selskaber, som har masser af reserver og som er solide", siger Paul Brüniche-Olsen.