Debat
0   148

Dagen, hvor vi blev (bonde) fanget

Der er noget i luften. Kåd fuglekvidder, spirende og blomstrende forårsbebudere som vintergæk, erantis og krokus. Var man ikke blevet (bonde)fanget den 26. november 2007, havde foråret også spiret og blomstret herinde i vores kammer til glæde for elever og undervisning.

Den dag offentliggjorde Undervisningsministeriet de centralt stillede krav til mundtlige prøver. Konsekvenserne stod som tydelig skrift på væggen: Endnu en tvungen ubetalt ekstraopgave skal udføres, da prøvefagene bekendtgøres i sidste øjeblik. En omfattende og tidskrævende arbejdsproces, som ikke kan udføres i sidste øjeblik.

Artiklen fortsætter under banneret

Til hvert af prøvefagene kristendom, historie og samfundsfag skal i gennemsnit findes 60 tekster. Til hver af de 60 tekster skal stilles mindst fire skriftlige spørgsmål af læreren. Til de tre fag skal findes 180 tekster og stilles 720 skriftlige spørgsmål. Hertil kommer varetagelsen af for eksempel dansk, matematik og engelsk. Du kan nemt komme op på 800 spørgsmål, som skal rummes ved siden af den daglige undervisning og lærerarbejdet. Det er ulige og urimelige arbejdsvilkår.

Som professionelle lærere vil vi fortsat gerne bevare fagligheden og kvaliteten i arbejdet. Med dette for øje er det vigtigt at erkende, at de vilkår, lærerne med prøvefag bydes, er ulige. Der er blandt andet prøverne til forskel. Fagligheden og kvaliteten er på forhånd udhulet, da der ikke er afregnet for arbejdet til prøver og prøveafvikling - endsige det store rettearbejde, der er i overbygningen.

Vi beder om:

At DLF erkender, at vilkårene for lærerarbejdet er ulige, og der ikke er ligeløn, da arbejdet som udgangspunkt ikke er lige.

Dækkende centrale akkorder til de centralt stillede opgaver.

At det faktuelle arbejde med prøverne, som vi er tvunget til at lave, aflønnes, uanset om de udtrækkes eller ej.

Dækkende tid og aflønning for rettearbejde og evaluering, herunder rettereduktion.

At DLF, hvis solidariteten inden for lærerarbejdet skal bevares, overvejer, hvad solidaritet og ligeløn er og betyder - også for lærere med afgangsklasser, rettearbejde og prøvefag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ