Anmeldelse Kristendomskundskab
0   236

Religionspædagogisk Forum nummer 1/2007

Fakta


Titel
Religionspædagogisk Forum nummer 1/2007

Pris
95 kroner

Sider
113 sider

Type
Tidsskrift

Forlag
RPF - Religionspædagogisk Forlag

Det er med ærefrygt, at jeg sidder her med det allerførste nummer at et helt nyt tidsskrift, der virkelig er noget af en sjældenhed. Det er bare så helt fantastisk ambitiøst, at vi i Danmark nu har fået et fælles mødested for både teoretikere og praktikere inden for religions­undervisning på alle niveauer fra grundskole til universitet - og med såkaldte åbne vinduer til Norden og Europa.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har været virkelig længe om at tygge mig igennem tidsskriftet, fordi der er så meget intellektuelt guf, at det undertiden må tygges og fordøjes i mindre portioner for ikke at give fag­ordsforstoppelse. Det er virkelig interessant læsning om en række af religionspæda­gogik­kens principielle spørgsmål: Hvad er forholdet mellem religion og pædagogik? Hvordan er for­holdet mellem religionsundervisning og dannelsesteori, religionshistorie, teologi, folkeskole og kirke?

Der er også to oversatte bidrag, der kan downloades gratis på originalsprogene på tidsskriftets hjemmeside. Og der er også kommet et onlinedebatforum, hvor man kan gå direkte ind i den religionspædagogiske debat. Det vil forhåbentlig tiltrække mange og berige debatten om verdens allerbedste fag!

Jeg glæder mig allerede til de næste numre, der skal omhandle henholdsvis den bibelske fortælling - nyt om den fortabte søn? - og skyld og tilgivelse. Saftige emner, som nok skal give godt og gedigent arbejde til hjernecellerne. Til det kan jeg bare sige: Rigtig spændende initiativ - og stort tillykke med det nye "Religionspædagogisk Forum"!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
986 andre er allerede tilmeldt